Anunturi

Anunt de vanzare turbina - Mai 2015

Nume : Peter Brotherhood,

10 MW Turbina pe abur in condensatie,

An fabricatie :1992

> citeste mai departe

Noutati

Lorem ipsum -

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat

> citeste mai departe

Despre noi

 

S.C. A6 IMPEX S.A. este o companie situata pe platforma industriala nord din orasul Dej. A6 IMPEX s-a constituit in luna martie 2007 ca fiind Societate cu Raspundere Limitata, avand ca asociat unic societatea SC SOMES SA Dej. Din noiembrie 2007 societatea functioneaza ca societate pe actiuni.

Obiectul principal de activitate al SC A6 IMPEX SA este producerea si comercializarea energiei electrice. Energia electrica este vanduta in principal pe Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale, dar si pe Piata pentru Ziua Urmatoare.

Obiectul initial al acestui proiect era construirea unui cazan de ars deseuri de lemn care sa valorifice deseurile lemnoase rezultate in urma procesului tehnologic SC SOMES SA de tocare a lemnului, deseuri care erau valorificate in doua CADL-uri vechi cu parametrii scazuti ai aburului, si cu randanente scazute. In acelasi timp era o obligatie de mediu a SOMES sa se incadreze in parametrii de emisii la cos, lucru care nu se putea realize cu vechile CADL-uri. De asemenea se dorea producerea aburului la parametrii inalti astfel incat destinderea aburului la parametrii doriti in tehnologie sa se faca printr-o turbina, producandu-se in acelasi timp energie electrica. Tinand cont ca pretul aburului, respectiv al energiei electrice produse in aceasta varianta este mult mai mic decat daca erau produse din gaz metan, si de necesitatile SOMES, cazanul a fost proiectat sa arda o cantitate mai mare de deseuri lemnoase decat rezulta din procesul tehnologic SOMES, o parte urma sa fie achizitionata de la terti. Astfel cazanul a fost proiectat sa produca 40 t/h abur de 40 bar 450 oC. Odata cu decizia actionariatului SOMES de a opri instalatia de celuloza pe fondul crizei mondiale, varianta de functionare prezentata mai sus nu mai era posibila.

A aparut o oportunitate deosebita prin aparitia legii 220/2008, prin care se atribuie 2 certificate verzi pentru energia electrica produsa din surse regenerabile (in cazul nostru biomasa). In situatia in care nu se putea asigura functionarea la capacitate a cazanului (SOMES consumand 15-20 t/h), s-a luat hotararea ca intreaga capacitate a cazanului sa fie valorificata in energie electrica, care sa fie vanduta in SEN, obtinandu-se si certificate verzi.

Pentru aceasta a fost necesara achizitia unei turbine pe condensatie care sa valorifice intreaga cantitate de abur produsa de cazan 40 t/h, 40 bar 450 oC, si sa produca energie electrica care sa fie livrata in SEN.

Valorificand intreaga cantitate de abur produsa de cazan la parametrii specificati turbina achizitionata produce 9,73 MW energie electrica.